0

Månadslista: januari

Nu är det dags för mig att sammanfatta januari månad! Det känns som att första januari var för ett helt år sedan - inte kan det väl redan vara dags för februari..? Häng med när jag djupdyker i januaris äventyr!Månadens höjdpunkt
När jag gick in på resultatsidan till de två mattetentorna jag skrev i början på januari och såg att jag knaprat ihop tillräckligt med poäng för att få godkänt i båda två så blev jag hur lycklig som helst. Jag hade aldrig trott att jag skulle klara båda två?! Visst - att klara en hade jag ändå hoppats på men… TVÅ? Har fortfarande inte smält det.

Månadens bottennapp
Jag fick i slutet på januari klarhet i en del saker som hände i mitt liv 2016 som jag inte riktigt orkat ta i. Det är inte värt att ta upp här över huvud taget, men jag chockeras verkligen över hur folk orkar ta saker på så stort allvar att de fulspelar istället för att vara ärliga.

Månadens resa
Att få kliva i ett par pjäxor för första gången på tre år var helt fantastiskt. Att få göra det i Åre, med människor jag tycker riktigt bra om, var än bättre. Man borde verkligen ta semester oftare.

Månadens köp
Den här månaden har jag försökt att hålla nere på inköpen - men att klicka hem en USB-C-adapter till min MacBook var välbehövligt då jag blev av med min någonstans på ett tåg mellan Malmö och Stockholm hösten 2016. 

Månadens projekt
Månadens projekt har helt klart varit att sy ihop allt inför Fler Ungas årsmöte… Där jag avgår i helgen! Jäklar vad jag skrivit - det har fullkomligen sprutat ur fingrarna.

Månadens guldstjärna
Detta är helt klart mötet med min mentor, där hon fick mig att staka ut vägen för mig själv än lite mer. Det är så nyttigt att prata med någon med redig arbetslivserfarenhet och som dessutom vågar ställa de riktigt viktiga frågorna; ”Varför?” och ”Vad tycker du är roligt?” 


Månadens spotifylistaMånadens snedsteg
Att åka till Åre utan att ha vattnat mina växter ordentligt. Jag kom hem till en döende elefantöra-planta… Jag har sörjt den så fint sen jag köpte den men frånta mig vårdnaden i detta nu. 

Månadens mest läsvärda
Månadens läsvärda är nog egentligen min krönika…. Som inte har kommit ut än! Jag får länka den när den publicerats.

Månadens bild

Månadens lärdom
Att sätta upp mål för sig själv är väldigt tillfredsställande. Den här månaden har jag kunnat bocka av att ha sökt jobb, nått längre i min stretching och sprungit 4 km. Det hade jag aldrig gjort om jag inte givit mig den på att nå årsmålen!

0

Hjärnsnurr

Nu ligger jag i mitt nedsläckta sovrum och samlar tankarna. Jag har haft en riktig lägga-pannan-djupa-veck-dag. Trots ett väldigt luftigt schema så har jag haft många deadlines hopandes över mig såhär i månadsslutet, innan årsmöte med Fler Unga, styrelsemöte med Sveriges Elevkårer och så skoldeadlines på det. 

Idag har jag bara suttit med programmeringen och det slutade med att jag nästan var i upplösningstillstånd. Min kod bara flöt ihop framför ögonen och allt kändes så otroligt hopplöst. Ingenting funkade. Att då börja tänka på allt jag inte gjorde när jag satt och lade tid på programmeringen gjorde saken inte bättre.

Däremot var det verkligen en så bra lärdom om min egen stress och arbetsbörda. För att jag ska kunna prestera bra så kan jag inte bolla flera akuta deadlines inom mig samtidigt. Det blir för svårt. När jag satt där och skulle koda och det bara strulade stjälpte det långt mer än det hjälpte att tänka på att jag inte hade hunnit skicka iväg ett mail jag behövde få iväg, eller att jag inte hunnit förbi körskolan för att boka intensivkurs. Jag behöver helt enkelt planera mina dagar och timmar bättre. Se till att jag inte slits mellan flera viktiga uppgifter samtidigt. Skapa ro i huvudet.

En annan rofylld, bra sak man ska göra när man har för mycket snurrandes är att sova, så det ska jag göra nu. Kram på er! 

(null)

0

Löpcheck

Svettig, trött och dan sitter jag nu här i min kökssoffa och pustar ut efter att ha checkat av ett av månadens mål på listan - att springa 4 km. Om jag ska vara helt ärlig var nog detta månadens enda mål som jag var osäker på om jag skulle klara.

Jag tycker det är så fruktansvärt svårt att springa när det är vinter. Luftrören drar ihop sig, man snorar ännu mer än vad man gör på sommaren, man är jättekall och jättevarm samtidigt, risken för att halka är enorm så en spänner sig i varje löpsteg... Men! Jag kan nu sätta ett kryss i rutan för detta målet. Fruktansvärt skönt!

Idag har jag mest suttit framför datorn och programmerat, så det kändes avkopplande att först få vara i stallet en stund hos Tharon, och sedan snöra på sig skorna och löpa ut lite ilska och frustration. Jag avskyr att vara arg, men den senaste veckan har jag behövt bära på så mycket känslor och ansvar åt andra och det tär och tar energi. Om det är något jag inte vill, så är det att vara personen som kniper ihop och inte säger ifrån, men dessa dagar har det varit svårt att höja rösten. Den har varit svag på senaste. Varför vet jag inte, men jag har svikit mig själv många gånger.

Nu väntar några minuters stretchning, lite te och sedan sängen. Det ska bli jätteskönt. Kolla vad fina vi var igår förresten! De hade ett fotobås på tioårsjubiléet där en kunde sätta på sig roliga hattar. Ska bära med mig dessa foton hela året - en påminnelse om självledarskapet och det fina i gemenskapen hos elevrörelsen.