1

Månadslista: Mars

Mars. Tack gode gud för att du lämnade mig helskinnad och inte flådd!

Månadens höjdpunkt
Det bästa med den här månaden var helt klart att bli antagen som aspirant i Medias Klubbmästeri och jobba min första pub. Än bättre var att det var en tentapub och att jag fick träna mig massor på att skaka drinkar och skikta shots. Jag kände mig helt lyrisk efteråt - men lite mörbultad också eftersom kvällen blev minst sagt maxad med nya intryck.

Månadens bottennapp
Bottennapp för mig verkar vara att glömma grejer... Den här månaden glömde jag alla laddatteraljer jag äger (läs: datorladdare, mobilladdare samt powerbank) på en buss långtbortistan. Förra månaden kändes en termos som en jobbig stor utgift - ni kan ju tänka er hur denna sved i plånboken...

Månadens resa
Jag och sektionsstyrelsen för Medieteknik begav oss med ett tappert gäng medlemmar till Medieteknikdagarna i Norrköping, vår syskonorganisations branschdagar - en resa utöver det vanliga. Jag fick upp ögonen för min nya önskearbetsplats, levde rövare på Norrköpings gator på natten och åkte hem många fnissiga minnen rikare. Väl investerad tid!

Månadens köp
Mina löparskor håller på att falla isär i småbitar, så den här månaden införskaffade jag mig ett par nya blå faror som jag kommer fara fram på Stockholms gator i. Gäller att börja ladda upp inför maj månads stora projekt; Vårruset!

Månadens projekt
Den här månaden har jag faktiskt inte haft några storslagna projekt igång - snarare tvärtom. Månadens stora projekt har enbart varit att hålla ihop mig själv och inte stressa ihjäl mig. Det har varit otroligt många bollar i luften - många examinationer, möten, viktiga to-do's... Jag har fått påminna mig själv tusen gånger om att jag också existerar i de där intensiva perioderna. Min kropp är liksom inte en lerklump som bara formar sig efter omgivande förhållanden, och jag får inte heller förutsätta att den gör det.

Månadens guldstjärna
... Går till mig! Som klarade ännu en tenta! I Vågrörelseläran! Jag är gruvligt stolt. 

Månadens spotifylista 

Månadens snedsteg
Trots en intensiv månad så har den varit himla, himla bra! Men skulle nog säga att de snedsteget jag tog påväg ned för backen mot pendeltåget som gjorde att jag föll handlöst och skrapade upp båda händerna var månadens klantigaste.

Månadens mest läsvärda
Jag läste, återigen, Fanna Ndow Norrby's bok Svart Kvinna - passande nog på Internationella Kvinnodagen! Den boken är fylld med ständiga påminnelser om att vi har en hel del att jobba på för ett bättre, mer välkomnande samhälle. 

Månadens bild

Månadens lärdom
Att designa ett par glasögon med linser till en fluga är mycket svårare än man först kan tro. Hur ska glasögonen sitta fast på flugans huvud? Om de olika ögonen i fasettögonen har olika synfel, hur justerar en i så fall linserna i glasögonen för att matcha det? 

 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

skriven

Så härlig spotifylista!

Svar: Men ååååh! Tack! Tycker det är så skönt att sammanfatta månadens "favoriter" i en egen spellista på något sätt, då känns det tydligare vad en lyssnar på i perioder!
Amalia Berglöf

Kommentera här: