0

Tentapluggskalendern

 
När jag avslutade mina studier på Arkitekturskolan så var det jag såg fram emot främst tentaplugget. Å vad jag längtade till att få grotta ned mig med pennor och papper, med en rörig hårknut mitt på huvudet och minst en liter kaffe snurrande i kroppsomloppet. Jag glorifierade högskolestudierna ohemult mycket. 

Blev det så som jag trodde? Nå, jag ska vara ärlig. När en sitter där med en bläckpenna som snurrat in sig i det som ska likna frisyren en har (som egentligen enbart går under namnet kalufs), kaffet får en att skaka ohindrat (och det var inte ens gott) och det känns som att hjärnan ska smälta samman medan en förbannar sig själv över hur lite en kan fatta, så är det inte så skoj. Men alla de gånger en ser samband, röda trådar och någon typ av lösning så vill en bara sjunga i högan sky av glädje, ungefär. 

Jag har redan misslyckats med en tenta (i Envariabelsanalys) och jag är garanterad att misslyckas med många fler. Jag ska skriva Envariabelsanalys igen nu efter jul, samt en tenta i Algebra & geometri samt ytterligare en i Grafisk teknik. Sedan har jag "jullov" (dvs smiter från skolan) i en vecka. SÅ VÄLBEHÖVLIGT.

Jag sitter ju mitt uppe i tentaperioden just nu och tänkte dela med mig av en del av mina strategier för att hålla lågan uppe och göra det lättare att tröska igenom allt det en bara måste gå igenom. Så varje dag kommer jag nu ge ett av mina tips, för att du (oavsett om du läser på högskola eller ej) kan få nya insikter i hur just du kan plugga bäst! 

Så tune in onsdag, torsdag och fredag, plocka fram popcornen och götta er i plugglädje!
 
Studier plugg pluggteknik studier studieteknik

Kommentera här: