0

Tentapluggskalendern - del 3

Prepp är alltOm både inlägg 1 och 2 har utgått ifrån bokstaven p (plan och plats) så kan vi lika gärna kalla detta temat för prepp.

Om det var något jag insåg i kursen Algebra & geometri som var den matematikkursen vi läste efter Envariabelsanalyskursen, så var det att jag de föreläsningar jag kom förberedd till var långt mycket mer vaken, intresserad och hade dessutom bättre förmåga att ta till mig och analysera det vår föreläsare sa. 

Varje morgon försökte jag vara i skolan klockan 8, även de dagar vi inte började förrän 10. Då gick jag igenom de rubrikerna som skulle gås igenom på föreläsningen, och skumläste även igenom de sidor som handlade om ämnet i vår kursbok. På så sätt kände jag att jag hade mer kött på benen. Jag såg till att markera ut varje kapitel med olika färgade flärpar och skrev på flärparna vilken modul (vecka) i kursen som det här kapitlet var relevant. Det gjorde det lättare att hitta. 

Även efter föreläsningarna såg jag till att renskriva mina anteckningar, skriva ned vilka uppgifter jag skulle göra under veckan och förde in allting i ett eget "mappsystem" i min pärm. Ordning och reda, kanske godkänt på tentan på fredag. 

För mig är struktur, system och förberedelse något som lugnar. Som gör det lättare att se kapitel i boken som bitar i ett större pussel, än att se kursboken som den tegelsten den kan vara. Genom att dela upp allting och föra ned i skrift hur många sidor ett kapitel är, så gör det också lättare för mig att planera hur många sidor jag ska läsa per dag, eller hur många tal jag behöver räkna per dag för att bli klar med alla uppgifter i tid. 

Det här gör jag inte för att jag är ett kontrollfreak, utan för att översikten det ger mig gör det lättare för mig att inte känna plugget som en oöverkomlig börda. Det har varit det avgörande viktigaste för mig den här tentaperioden. Allt har sin egen färg. Allt har sitt eget system. Det gör det lättnavigerat. Och för min del så ger det mig också lugn och harmoni nu i tentaplugget. Jag vet vad jag ska göra, och hur jag hittar allt jag behöver, helt enkelt. 
Studier kth plugg pluggteknik studier studieteknik

Kommentera här: