0

Stressens veckor

Hej hörni. 
Gud vad livet går undan. Tror att många precis som jag står upp i halsen med prov, inlämningsuppgifter, projekt och tankar om att allt borde vara löst och avklarat till sommaren. Och ångesten över att to do-listan är alldeles för lång och alldeles för omfattande att ta tag i, den sitter som en tryckande hand över bröstet.

Denna våren som 18åring har varit spännande. Har jag blivit klokare? Absolut. Har jag haft roligt? Ingen tvekan om saken. Men allt kommer till en gräns tillslut. Den gränsen har jag nått nu. Alla mina ideella engagemang är något jag värdesätter oerhört högt, men när kalendern är fylld till bristningsgränsen och när sömntimmarna reduceras utan hänsyn till nästa dag eller nästkommande vecka, det är då det blir skadligt. 

Jag vet precis hur svårt det är att säga nej, men också hur mycket svårare det är att inte vara den som ställer upp för att ingen annan gör det. Någon måste ju fixa studentskivan, någon måste ju vara den som går på mötet med lärarna, någon måste ju. Annars blir det aldrig gjort. 

Men varför är denna någon alltid jag? Varför måste jag prioritera bort i mina värderingar bara för att jag är mån om att saker och ting ändå ska fungera och bli av?

Ta hand om varandra och ta hand om ert engagemang och era drivkrafter. Hjälps åt. För jag vet att ingen vill stå där själv i slutändan med huvudet inkört i väggen.
0

det är nu jag vill tatuera in #elevkår någonstans

Hej hörni!

Det har länge varit tyst från mig och jag hoppas nog innerst inne att ni saknat mig lite. Ni vet den där kandidaturen jag pratade om? Det var en kandidatur till Stockholms Elevkårer, vars styrelse jag efter ett nagelbitande spännande årsmöte nu är invald i. Att fortfarande få andas elevkår är fantastiskt - jag skulle inte vilja kalla det en drog, men det är en av de bästa humörhöjare jag vet.

Igår höll vi öppet möte på VRG Odenplan - det var jättekul att så många kom, och kul att få träffa fler unga ledare inom samma rörelse. Jag satt med en grupp som hade så mycket idéer och de satte även fingret på många saker jag gått runt och fnurlat på i min ensamhet. Ville bara tatuera in #elevkår i pannan och lysa som en sol. Jäklar vad det finns bra människor.

Idag är det frukostföreläsning med Raoul Wallenberg Differencemakers och Utsiktstornet som gäller. Världens bästa sätt att börja morgonen på!