0

2013

Imorgon är det över.
Ett år, 365 dagar, fyllt av nya utmaningar.

Med denna låt tänker jag ge er en kort resume.
 
2013 var mitt år när det gällde allt.

Kärleken: Visst hade jag den och på julafton firade vi ett år tillsammans. Tekniskt sett fyra år beroende på hur man ser det hehe.
 
 

Ridningen: Jag och Tharon startade vår första dressyrtävling på Vällingby, vi kom 6:a på KM i dressyr, vi åkte ut på Allsvenskan div. 3 (våra första lokala tävlingar), vi kom 3:a i KM i hoppning, - och plockade tillsammans 6 rosetter tillsammans. Vi firade också ett år tillsammans och är nu inne på snart 1 och ett halvt. Året har gått i svallvågor och nu är vi inne i en enorm svacka mentalt, då jag tröttnat på prestationsridning över huvud taget. Igår startade vi liksom en LB:1a och jag kände bara att "Nej, det här är inte min grej." Vilket nog var den bästa tanken jag tänkt någonsin gällande mitt tävlande! Mer om det sen.

 
Skolan: Jag var ganska engagerad i skolan sista terminen. Arrangerade vårbalen, uppträdde på scen och liknande. Dessutom pottade jag in 320 poäng och kom in på Globala Gymnasiet, vilket var mitt första- (och andra-!) handsval. När jag väl började på Globala kände jag mig så enormt hemma och idag så känner jag mig enormt lyckligt lottad som får ha så fina klasskamrater. 

Personliga med- och motgångar: Som de flesta av er vet så hade jag enorma problem med stress genom hela åttan och nian. Det fanns dagar då jag gick runt och mådde illa konstant och knappt vågade andas för att jag trodde jag skulle spy. Jag mådde ENORMT dåligt. Det släppte första dagen på Globala och jag har inte alls haft den ångesten sedan dess.
Mina föräldrar skilde sig nu under hösten vilket jag hållt utanför bloggen då det egentligen inte angår mig. Det har varit ganska jobbigt mentalt dock, men jag är glad över att jag orkat med så mycket som jag gjort. 
Jag har dessutom engagerat mig i USEK-styrelsen och blir nästa år kassör. Ska bli mycket spännande och det blir nog ett äventyr jag aldrig glömmer!

Mål med 2014:
1. Lära mig att rida Tharon utan sporrar och spö. Hitta harmonin.
2. Hålla mig på samma nivå i skolan. En klok tjej (jag) sa "Det är ju inte betyget som spelar roll. Det är hur kunskapen förändrar dig."
3. Fortsätta peppa tjejer i rätt riktning och vara en god förebild.
4. Hålla ihop om allt blir värre. För "vägen går inte rakt fram, det finns många avstickare du inte vet om än".
5. Våga sjunga något fint för hela skolan. För att jag saknar det något enormt.
 
 
0

kort resume

Lördag: Red ut Tharon, jobbade och red ridskoleponnyn Ramster i ridhuset. Superrolig häst men väldigt teknisk, fick fnurla som en tokig uppe på hans rygg för att möta hans tyckanden haha.

Söndag: Vanlig dag, minns inte ens vad jag gjorde.

Måndag: Också väldigt vanlig. Red ut Tharon och var hos min pojkvän.

Tisdag: Red julaftonskadriljen på en pigg och övertaggad Bailey. SÅ ROLIGT ATT RIDA PONNY IGEN, sken som en sol hela tiden! Totalt var vi kanske 20 ekipage i ridhuset så det var trångt, och jag red på min ponny (!!) i främre delen av ledet så han fick tuta och köra. Han gick in för det helt och hållet och så fort luckan blev för stor framåt så ökade han på som om hovarna lyfte från marken. Julen firades hemma med mamma och mormor.

Onsdags: Red i ridhuset på Tharon som kändes väldigt trevlig. 

Igår: Blev uppslängd på Ravel och red ett pass för Anita. Borsett från några hopp och skutt och sådär så var han VÄLDIGT fin, det har skett mycket sen i somras! 
Efter det red jag på Tharon för Anita och det var kämpigt. Idag hade vi två olika viljor och det satte många käppar i hjulet. Han ville inte riktigt vara med på mina noter, och jag ville inte vara med på hans. Men vi fick några sekvenser som kändes bra i alla fall!
 
Önskar er en (sen) god jul med denna bild. hehehehehehehehe
 
1

sen kväll

Åh vad jag älskar sena kvällar i stallet.
De är verkligen de bästa! På SR så har vi inte så många barn som stannar på helgkvällarna, och ridhustiden infinner sig för oss privatisar = lugnt och skönt i stallet!

Ikväll ska jag jobba, men innan dess ska jag försöka hinna rida ut min pålle en sväng i skogen. Har inte ridit i ridhuset på hela veckan, verkligen jättehärligt och jag tror Tharon har uppskattat det också. Jag har tränat mycket på enhandsfattning och han har fungerat jättebra på det, finaste hästen.

Vad tycker ni, vilken tid är det bäst att vara i stallet?

En av våra kvällssessioner, när han kan vara lös utan problem.. Älskar't